• Fotbalistele au oprit partidele pentru a cere protecție.
  • Federația a deschis o anchetă la toate cluburile
  • Fenomenul #metoo a ajuns și în liga feminină de fotbal a Statelor Unite.

Timp de 10 ani, Riley a abuzat verbal jucătoarele la toate echipele pe unde a trecut, iar pe unele le-a obligat să facă sex cu el. El a fost concediat săptămâna trecută, iar Federația a declanșat o anchetă la toate cluburile pentru a descoperi și alte cazuri. 

Toate partidele au fost întrerupte în minutul 6, iar jucătoarele și arbitrele s-au adunat în centru în semn de solidaritate. De șase ani a fost nevoie ca acuzațiile a două fotbaliste împotriva unui celebru antrenor, Paul Riley, să fie ascultate.

Comentatoarea postului CBS, fosta fotbalistă Kaylyn Kyle, a fost emoționată până la lacrimi.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Demisia Lisei Baird din funcția de comisar al Ligii Naționale de Fotbal Feminin (NWSL), provocată de scandalul de lungă durată de hărțuire sexuală și comportament neadecvat în care este implicat antrenorul Paul Riley, a forțat organizația să formeze un comitet executiv format din trei femei pentru a supraveghea managementul.

Liga de fotbal feminin din SUA a fost suspendată după ce a fost descoperit un presupus caz de abuz sexual
De asemenea, NWSL, într-o declarație publicată aseară, a lansat duminică o anchetă independentă privind modul în care liga a gestionat acuzațiile de abuz.

Cartonaș roșu pentru antrenor

Liga a fost zguduită în această săptămână când două foste jucătoare au venit cu acuzații de hărțuire, inclusiv constrângere sexuală, împotriva lui Riley, care până joi a condus North Carolina Courage.

Federația de Fotbal din Statele Unite a suspendat joi licența de antrenor a lui Riley, în vârstă de 58 de ani, după ce The Athletic a publicat acuzațiile de abuz din partea fostelor jucătoare din NWSL Sinead Farrelly și Mana Shim.

Presupusa hărțuire a lui Farrelly a început în 2011, când era jucătoare la Philadelphia Independence, din actuala Ligă profesionistă de fotbal feminin, acum dispărută.

Ea a povestit pentru site că hărțuirea a continuat și atunci când era la Portland Thorns. Shim, o fostă jucătoare de la Thorns, care a jucat și la Houston Dash, ar fi fost și ea hărțuită.

De partea lor, Thorns a declarat joi că echipa a investigat afirmațiile despre Riley și le-a transmis ligii atunci când a fost concediat.

În timp ce Riley, unul dintre cei mai decorați antrenori din NWSL, după ce a răspuns la un chestionar de 23 de întrebări care i-a fost înaintat de The Athletic, și-a apărat nevinovăția și a subliniat că acuzațiile sunt „complet false”.