Arafat dă explicații în cazul femeii care a căzut de la balcon în timpul unui incendiu: IGSU va transmite „ce nu a mers corect”

Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Trimiterea unei echipe la Constanţa, după ce o femeie a murit căzând de la etaj în timpul unui incendiu, înseamnă că ceva nu a mers corect, crede Raed Arafat.
  • Raed Arafat: „Am numit un grup de lucru care va analiza toate aspectele operaţionale şi va veni cu propuneri în curs de maxim trei – patru săptămâni”.
  • Din 2017 până acum au intrat în dotarea inspectoratelor peste 80 de autoscări noi. Arafat: „În acest moment nu sunt judeţe fără autoscări”.

Trimiterea unei echipe la Constanța, după ce o femeie a murit căzând de la etaj în timpul unui incendiu, înseamnă că ceva nu a mers corect, declară secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat.

Referitor la decesul femeii din Constanța, Raed Arafat a declarat, joi, că autoritățile așteaptă mai multe informații: „Am numit un grup de lucru care va analiza toate aspectele operaționale și va veni cu propuneri în curs de maxim trei – patru săptămâni”.

În ce privește dotările, Arafat a afirmat că, dacă luăm situația de acum trei ani, erau patru județe fără nicio autoscară, cu 12 – 14 autoscări cumpărate în anul 2010 și restul erau autoscări din anii ’80 și ’70.

Din 2017 până acum au intrat în dotarea inspectoratelor peste 80 de autoscări noi: „În acest moment nu sunt județe fără autoscări, dar sunt localități fără autoscări care le mai au pe cele vechi funcționale. Mai vin încă 18 platforme de salvare la înălțime care sunt deja în curs de achiziție la IGSU, deci o să putem vorbi în următoarea perioadă de peste 140 de autoscări și autoplatforme de salvare luate după anul 2010”.

În ce privește situația de la Constanța, Arafat a afirmat că autoscara defectă de acolo, aflată în apropierea locului incendiului și „pentru care nu s-au solicitat fonduri pentru reparare”, face parte din cele achiziționate de Constanța printr-un program transfrontalier româno-bulgar prin anii 2010. Celelalte trei autoscări primite de Constanța sunt autoscări cumpărate de IGSU recent, prin fonduri europene, a spus secretarul de stat.

Întrebat dacă s-a greșit la intervenție, Arafat a răspuns „urmează să răspundă IGSU la această întrebare. Dacă noi am fi considerat că totul a fost perfect nu era trimisă o echipă de anchetă. Faptul că este trimisă acolo o echipă înseamnă că ceva nu a mers corect. Unul dintre aceste lucruri este raportarea greșită către noi, ni s-a dat o oră pe care noi am comunicat-o, pentru ca ulterior să găsim că nu asta a fost o oră. Rezultatele vor veni astăzi într-un comunicat din partea IGSU”.