• Patru oameni înarmaţi au atacat luni clădirea Bursei pakistaniene din oraşul Karachi.
  • Forţele de securitate i-au ucis pe toţi, a spus poliţia.
  • Alte două persoane au fost, de asemenea, ucise.

Patru persoane înarmate au atacat clădirea Bursei din Pakistan, care se află într-o zonă de înaltă securitate, în sudul orașului Karachi. Inițial au aruncat o grenadă la poarta principală a clădirii, iar apoi au pornit tragerea cu focuri de armă către un post de securitate din afara clădirii, provocând două decese și mai multe răniri, scrie BBC.

Printre victime s-ar afla și polițiști și membri ai forțelor de securitate.

Cei patru au fost ucişi, însă, atunci când forţele de securitate aflate acolo au răspuns. „Patru atacatori au fost ucişi, au venit într-o maşină Corolla argintie”, a spus Ghulam Nabi Memon, şeful poliţiei din Karachi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Situaţia este încă în desfăşurare, iar conducerea, cu ajutorul forţelor de securitate, gestionează securitatea şi controlează zona”, a anunțat Bursa din Pakistan (PSX) pe Twitter.

Majoritatea oamenilor au reușit să scape sau să se ascundă în săli încuiate. Cei din interiorul clădirii au fost evacuați de pe ușa din spate. În același timp, forțele de ordine înarmate au înconjurat instituția, filmările postate pe social media arătând numeroase ambulanțe care preiau răniți.

Autoritățile suspectează că atacul a fost organizat de o grupare separatistă.

Pakistanul a fost mult timp afectat de violenţa militantă islamistă, dar atacurile au devenit mai puţin frecvente în ultimii ani.