• Anchetatorii au publicat transcriptul conversațiilor dintre George Floyd și polițiștii care au intervenit
  • Floyd a spus de 20 de ori „Nu pot să respir” înainte să moară
  • Derek Chauvin, polițistul care a îngenucheat pe gâtul lui George Floyd, i-a spus „Ai nevoie de o grămadă de oxigen ca să vorbești”

Anchetatorii au publicat transcriptul conversațiilor dintre George Floyd și polițiștii care au intervenit pe 25 mai. Acestea provin de pe camera aflată pe corpul unuia din ofițeri, transmite The Guardian.

George Floyd a spus „Nu pot să respir” de 20 de ori înainte să moară, dar nu a fost luat în serios de polițiști. Derek Chauvin, cel care a îngenuncheat minute în șir pe gândul acestuia, i-a răspuns lui Floyd: „Ai nevoie de al naibii de mult oxigen ca să vorbești”.

Înainte să-și piardă cunoștința, George Floyd s-a gândit la mama lui și la copii: „Mamă, te iubesc! Spune-le copiilor că îi iubesc. Sunt mort”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Publicarea conversațiilor din acea seară sunt rezultatul eforturilor unuia dintre ofițeri, Thomas Lane, care vrea să scape de acuzațiile de omor. Transcriptul arată clar că Floyd a vrut să coopereze cu polițiștii, spunându-le că nu se simte bine și că este claustrofob.

„Mă doare stomacul, mă doare gâtul, mă doare totul. Am nevoie de niște apă sau ceva, vă rog. Sunt claustrofob”, a spus Floyd.

Atunci când George Floyd a leșinat, Thomas Lane a încercat să-i ia pulsul, însă fără succes. Avocatul ofițerului a încercat să sugereze că acesta este începător și că avea încredere în Chauvin, un polițist cu multă experiență. Atunci când Lane a întrebat de două ori dacă ar trebui să-l întoarcă pe spate pe Floyd, Chauvin a răspuns că nu.

Transcriptul conversațiilor mai arată că lui George Floyd îi era teamă de polițiști, iar când Lane a scos arma, acesta a spus: „Îmi pare rău, îmi pare rău. Omule, am fost împușcat. Am fost împușcat în același fel, domnule ofițer. Domnule ofițer, vă rog să nu mă împușcați”.