• Spre deosebire de alte cazuri similare, Poliția nu scoate o vorbă
  • Avocat În situația în care organele de urmărire penală vor să dea anumite informații din acel dosar, o pot face în beneficiul informării publice
  • Ludovic Orban: Suntem conștienți că ideile și doctrinele antisemite își păstrează în continuare efectele nocive, descoperă noi adepți

Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea, recent, pe Internet. Dar nici după două zile de la reținerea unui suspect, nu știm cine este și de ce a făcut asta.

Absolut surprinzător, spre deosebire de alte cazuri similare, Poliția nu scoate o vorbă. Explicația neoficială este că cel reținut este bolnav psihic și i se protejează identitatea. Doar că nu există nicio lege care să prevadă asta. Există doar o singură constrângere legală. Îți explică un avocat.

În situația în care organele de urmărire penală vor să dea anumite informații din acel dosar, o pot face în beneficiul informării publice, însă, cu respectarea datelor cu caracter personal din acel dosar. Respectiv, nu pot să dea nume de suspect sau de inculpat pentru că ar încălca această prevedere”, a explicat avocatul Gabriel Voinescu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În lipsa unor explicații clare, oficiale, înfloresc teoriile. Nici nu știm dacă cel acuzat este personaj real sau nu. Ce a dat Poliția pe surse este fake sau este o situație reală? Și incidentul este prezentat nu ca unul izolat, ci, fără date, ca un fenomen care ia amploare. Îți spune asta chiar șeful partidului aflat la putere.

„Suntem conștienți că ideile și doctrinele antisemite își păstrează în continuare efectele nocive, descoperă noi adepți, dispuși să le promoveze și sunt prezente în anumite segmente ale societății”, a afirmat Ludovic Orban.

Poliția a arestat un suspect la doua zile după producerea faptelor, iar apoi l-a eliberat sub control judiciar. Niciun detaliu despre numele și motivația lui nu au fost, însă, dezvăluite presei. O decizie suspectă, spunea și Ion Cristoiu la „Marius Tucă Show”.

Este foarte important să am amănunte despre el. Mi se dau amănunte și despre un tip care violează 10 bătrâne. Nu întâmplător este expresia faptului că în Parlamentul României a intrat un partid, AUR, fascist, legionarist, xenofob și antisemit. A spune că românii au votat în Parlament un partid antisemit aprinde toate becurile pe planetă”, a afirmat Ion Cristoiu.

Poliția nu a răspuns până acum solicitărilor noastre. Iar incidentul este speculat politic și folosit ca argument pentru probleme în spațiul public românesc.