• Nicușor Dan ar putea fi demis din funcția de primar al Capitalei prin referendum, susține avocatul Gheorghe Piperea.
  • DNA a trimis dosarul care-l vizează pe Nicușor Dan la Parchetul General, pentru ca procurorii să continue cercetările pentru fals în declarații, exercitarea fără drept a unei profesii, spălare de bani și înșelăciune.
  • Dosarul a fost deschis în campania electorală de anul trecut la sesizarea unor parlamentari PSD.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, ar putea fi demis de bucureșteni prin referendum, susține avocatul Gheorghe Piperea. Într-o postare pe Facebook, Gheorghe Piperea amintește de plângerile penale făcute în septembrie 2020 pe numele lui Nicușor Dan, pe atunci deputat, pentru implicarea în dosarul „Câine” (în care este vorba despre un interlop, care și-a construit o casă în Parcul Orășelul Copiilor), pentru înscrierea în declarațiile de avere, cu titlu de venituri, a unor sume consistente de bani primite sub formă de daruri.

Acesta spune că în ordonanța emisă pe 25 iunie 2021 acuzația de șantaj și dare de mită a fost clasată, însă DNA a găsit suficiente probe pentru a continua cercetarea în dosarul în care este acuzat de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune. Așadar, DNA a trimis dosarul la Parchetul General.

„Acestea fiind spuse și, dată fiind implicarea lui Nicușor Dan în campania „fără penali în funcții publice”, este imediat necesară demisia sa din funcția de Primar General al Capitalei”, susține avocatul Gheorghe Piperea. „În cazul în care Nicușor Dan refuză să își dea demisia, cetățenii Bucureștiului sunt îndreptățiți să îl demită prin referendum”, se mai arată în mesajul avocatului.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN