• Gyula Fabian s-a pensionat la 49 de ani și ia peste 10.000 lei/lună.
  • Gyula Fabian: Deocamdată, o să iau și salariu, și pensie.
  • Acesta a primit deja aviz favorabil din partea Comisiilor juridice reunite şi este susţinut de coaliţia de guvernare: PNL-USR PLUS-UDMR.

Gyula Fabian – propunerea de Avocat al Poporului făcută de coaliție – a ieșit deja la pensie de doi ani, când avea 49 de ani. Gyula Fabian încasează lunar peste 10 mii de lei, sumă la care ar urma să se adauge și salariul de Avocat al Poporului.

Gyulla Fabian, candidat pentru Avocatul Poporului: „Este o pensie de serviciu, deci nu este o pensie specială. Vreți să aflați și cuantumul acestei sume? Așteptați să vedeți în declarația de avere. Raportat la pensia medie este o pensie mare. Ordinul zecilor de mii? Deci, peste 10.000 de lei. Dumneavoastră veți cumula indemnizația ca Avocat al Poporului cu pensia de serviciu? Deocamdată, da”

Fabian Gyula, propus de UDMR şi agreat de PNL şi USR PLUS a primit aviz favorabil din partea Comisiilor juridice reunite.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

În paralel, Comisia de la Veneţia, apărătoare a democraţiei, a solicitat miercuri preşedinţilor celor două Camere să transmită dacă s-au respectat condiţiile legitime în care a fost demisă Renate Weber.