• Studentul a fost bătut cu o bâtă de crichet și nu funii groase.
  • Totul a pornit de la faptul că băiatul a criticat pe rețelele sociale guvernul condus de Sheikh Hasina.
  • 25 de studenți l-au bătut pe tânăr până l-au ucis.

Potrivit Al Jazeera, un tribunal din Bangladesh a condamnat astăzi la moarte 20 de studenți universitari și alți cinci la închisoare pe viață pentru uciderea unui coleg care a criticat guvernul pe rețelele de socializare. Abrar Fahad, un student în vârstă de 21 de ani, student în anul al doilea la prestigioasa Universitate de Inginerie și Tehnologie din Bangladesh (BUET), a fost ucis în bătaie la data de 7 octombrie 2019 de 25 de studenți de la BUET, membri ai Ligii Chhatra.

Anunțând sentințele miercuri, judecătorul Abu Zafar Md Kamruzzaman de la Tribunalul de procese rapide Dhaka Speedy Trial Tribunal-1 a declarat: „Instanța le-a dat cea mai mare pedeapsă pentru ca un astfel de incident macabru să nu se mai întâmple. Considerăm că nu trebuie să ezităm să folosim sabia justiției cu cea mai mare severitate, până la capăt și până la capăt, dacă gravitatea infracțiunii o cere”.

Tatăl lui Fahad, Barkat Ullah, a declarat reporterilor în fața sediului tribunalului că este „fericit” cu verdictul. „Nu-mi voi primi fiul înapoi, dar acest verdict este cel puțin un fel de consolare pentru familia noastră”, a declarat Ullah.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Băiatul a fost bătut pentru că a adus critici guvernului

Unul dintre avocații apărării, Faruk Ahmed, a declarat pentru Al Jazeera că va face apel împotriva sentințelor. Cu câteva ore înainte de a fi ucis, Fahad a publicat o postare pe Facebook în care critica guvernul condus de Sheikh Hasina. Dhaka și New Delhi se luptă de zeci de ani să semneze un acord privind împărțirea apelor fluviale.

După ce postarea lui Fahad a devenit virală, acesta a fost convocat de activiștii Ligii Chhatra de la universitate. Imaginile difuzate de camerele de securitate, care au fost distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare, îl arată pe acesta plimbându-se cu câțiva activiști pe un coridor al căminului. El a fost interogat de activiști în interiorul unei camere din cămin. Documentele tribunalului au dezvăluit relatări înfiorătoare despre cum Fahad a fost lovit cu o bâtă de crichet și cu funii timp de ore întregi. Corpul lui Fahad a fost aruncat mai târziu de pe scara căminului, înainte ca medicii să declare moartea lui Fahad în dimineața următoare.