Bărbat reținut după vaccinările fictive din București

https://alephnews.ro/economie/hipermarketul-care-permite-accesul-tuturor-clientilor-indiferent-daca-au-sau-nu-certificat-verde/ Foto: Mediafax
  • Un bărbat a fost reţinut după descinderile de la un centru de vaccinare din Sectorul 2.
  • În centrul de vaccinare ar fi fost eliberate certificate false de vaccinare.
  • Polițiștii au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară în Capitală.

Poliţiştii au pus în aplicare, joi, 5 de mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti, într-un dosar de fals informatic.

„Totodată, sunt puse în executare şi 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecţi, precum şi alte 10 pe numele unor martori, ce urmează a fi audiaţi”, anunţa Poliţia Capitalei.

Cercetările au început în august, cu privire la activitatea mai multor funcţionari publici detaşaţi la centrul respectiv, care ar fi modificat, fără drept, date informatice din evidenţa persoanelor vaccinate, rezultând astfel date ce nu corespund adevărului.

Mai exact, au fost înlocuite datele persoanelor vaccinate anti-Covid cu ale unor persoane nevaccinate în realitate, scopul fiind obţinerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.

În urma descinderilor, un bărbat a fost reţinut.

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a anunţat joi dimineaţa că centrul de vaccinare Neghiniţă s-a închis temporar, după ce parchetul şi poliţia au descins la faţa locului.

„Începând de azi centrul de vaccinare Neghiniţă se închide temporar. Deşi în contextul actual e nevoie ca de aer de fiecare centru, suntem forţaţi să întrerupem activitatea pentru o perioadă. Parchetul, împreună cu Poliţia, au descins azi la prima oră pentru a ridica probele de la faţa locului. Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false. Am alertat imediat autorităţile abilitate, iar azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat”, a scris pe Facebook joi dimineaţa Radu Mihaiu.