• Ieșeanul a fost declarat mort, iar în „locul lui de veci” a fost îngropat altcineva.
  • Mama bărbatului: „Am luat mortul acasă, i-am făcut priveghi și l-am îngropat”.
  • Gabriel Luca a fost dat dispărut în timp ce a lucrat la o fermă.

Bărbatul din Iași, declarat mort de autorități, a reușit să demonstreze în instanţă că trăieşte, iar recent, judecătorii au emis motivarea sentinței prin care l-au „înviat” pe Gabriel Luca, transmite Bzi.ro.

„Admite cererea formulată de reclamantul Gabriel Constantin Luca în contradictoriu cu pârâta Primăria comunei Răducăneni. Dispune anularea ambelor exemplare ale actului de deces din 10 noiembrie 2020, privindu-l pe reclamant, înregistrat la Primăria Comunei Răducăneni, precum și a certificatului de deces eliberat pe 10 noiembrie 2020 de Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Răducăneni – Starea Civilă”, au menționat judecătorii.

Gabriel Luca fusese dat dispărut în octombrie 2020, iar la sfârşitul lunii noiembrie, după ce Poliţia a descoperit un cadavru într-un râu din localitatea Grozești, familia a fost chemată pentru identificare. Oamenii au spus că este fiul lor și, astfel, au primit trupul neînsuflețit pentru a-l înmormânta.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În tot acest timp, bărbatul a lucrat la o fermă și s-a întors exact la 40 de zile după ce fusese îngropat

„Eu l-am dat dispărut. A venit poliția, am vorbit cu ei… după un timp a luat poliția legătura cu noi și ne-a spus că a fost găsit un mort la Grozești și să mergem la morgă, să-l identificăm. Părea că este el, dar era îmbrăcat diferit. Am luat mortul acasă, i-am făcut priveghi și l-am îngropat. I-am făcut slujbe, pomeni, tot ce a fost… S-au împlinit 40 de zile de când l-am îngropat și am zis să-i facem praznic de Sfântul Ștefan”, a spus mama bărbatului, citată în presa locală.

„Am plecat de acasă pe data de 25 octombrie 2020, în satul Suhuleț, pentru a munci la ferma unei persoane. Nu mi-am anunțat rudele despre acest lucru. În plus, mi-am uitat acasă cartea de identitate. La data de 29 octombrie 2020, rudele mele au mers la Poliție și m-au declarat dispărut, întrucât nu mă mai văzuseră de câteva zile și nu au putut să mă contacteze în vreun fel. După aproximativ o săptămână, la data de 6 noiembrie 2020, a fost descoperit în zonă, în râul Jijia, un cadavru care ar fi avut semnalmentele mele. Polițiștii i-au anunțat pe membrii familiei mele, spunându-le că aș putea fi eu și chemându-i la morgă, să mă identifice. Deși acel cadavru nu era îmbrăcat cu hainele cu care rudele mele mă declaraseră dispărut și era și umflat, din cauza faptului că stătuse în apă, rudele mele nu au putut fi sigure că sunt eu. Totuși, până la urmă, a fost eliberat pe numele meu certificatul constatator al decesului și s-a eliberat și certificatul de deces”, a povestit bărbatul. .