• Bărbatul înarmat s-a urcat pe un acoperiș și a tras la întâmplare asupra spectatorilor folosind o pușcă de mare putere.
  • Câteva ore mai târziu, doi ofițeri de poliție au fost răniți într-un schimb de focuri de armă în Philadelphia, în timpul unui foc de artificii de 4 iulie.
  • Evenimentul era programat să includă care alegorice, fanfare și spectacole pentru comunitate, ca parte a festivităților de Ziua Independenței din oraș.

Poliția americană a arestat un suspect după ce șase persoane au fost ucise într-un atac armat în masă la o paradă de Ziua Independenței în Highland Park, Illinois. Robert E Crimo III, în vârstă de 22 de ani, a fost reținut după o scurtă urmărire, a declarat poliția.

Bărbatul înarmat s-a urcat pe un acoperiș și a tras la întâmplare asupra spectatorilor folosind o pușcă de mare putere. Acesta este cel mai recent atac armat în masă care a lovit SUA – a avut loc unul în fiecare săptămână din 2022. Președintele Joe Biden s-a declarat șocat de aceste violențe.

Câteva ore mai târziu, doi ofițeri de poliție au fost răniți într-un schimb de focuri de armă în Philadelphia, în timpul unui foc de artificii de 4 iulie. Crimo a fost reținut după o atacul asupra oamenilor. El a fost menționat ca fiind o persoană de interes în cazul împușcăturilor de luni, dar după arestarea sa, poliția a declarat că îl consideră responsabil.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Atacatorul a deschis focul la paradă, în apropiere de orașul Chicago, în jurul orei locale 10:15, la doar câteva minute după ce aceasta a început.

Evenimentul era programat să includă care alegorice, fanfare și spectacole pentru comunitate, ca parte a festivităților de Ziua Independenței din oraș.

Dar ceea ce ar fi trebuit să fie una dintre cele mai fericite zile ale anului s-a transformat rapid în panică, cu cărucioare, poșete și scaune de grădină lăsate aruncate pe stradă, în timp ce mulțimea fugea de la fața locului. Unii martori au spus că au crezut că sunetul împușcăturilor de focuri de armă erau artificii.

Atacatorul a tras asupra publicului de pe acoperișul unui magazin din apropiere, unde poliția a recuperat dovezi ale existenței unei arme de foc.

Cinci adulți au fost uciși la fața locului, precum și o altă victimă care, potrivit medicului legist local, a murit într-un spital din apropiere. Cel puțin alte două duzini de persoane au fost rănite.

Unul dintre cei care au murit a fost numit Nicolas Toledo, un bărbat în vârstă de 70 de ani, care se afla acolo doar pentru că are nevoie de îngrijire cu normă întreagă, iar familia sa nu a vrut să rateze evenimentul.