• Pe site-ul Poliţiei Românei, sunt peste 200 de pagini cu profile de persoane date în urmărire
  • Multe dintre imaginile postate sunt neclare sau alb-negru
  • Fostul ofiţer de poliţie Valeriu Şuhan spune că sunt importante şi alte informaţii despre urmăriţi

Când auzi că cineva este dat în urmărire generală pentru că a fost condamnat, te gândeşti la indivizi fioroşi. Ei bine, doamna Elena Mladin este cea mai în vârstă persoană dată în urmărire.

Are 82 de ani şi este din Caraş-Severin. Acum 5 ani, a fost condamnată la 2 ani de închisoare pentru trafic de droguri. Surse spun că femeia a introdus droguri în penitenciar pentru un nepot.

Însă cât de mult se bazează Poliţia pe sprijinul cetăţenilor atunci când postează informaţii despre un urmărit? Dacă ne uităm la fotografii, sunt multe fie neclare, fie alb-negru.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Valeriu Șuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară: „În mod normal, ele sunt foarte relevante, pentru că ele arată figura omului care este urmărit de poliţie.

Sigur, în cazul condamnaţilor, există fotografii foarte recente, pentru că dacă ei au fost condamnaţi şi se sutrag urmăririi penale, cu siguranţă la poliţie li s-a făcut o fotografie. Şi atunci, fotografiile sunt foarte actuale.

Nu e vorba numai de nişte fotografii aici. E vorba şi de date operative, informaţii cu privire la persoana respectivă. Nu sunt numai fotografiile relevante. Iar în peroada asta, secolul XXI avem la dispoziţie ADN.”