• BBC a avut access la dosarul fraților Tate. Mesajele audio preluate de DIICOT arată dovezi de exploatare fizică și violență.
  • Probă în dosar: Tristan Tate și-a exprimat dezacordul ca victimele să aibă acces personal la conturile de OnlyFans.
  • DIICOT investighează posibilitatea traficului de minori.

 

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

 

Noi detalii apar în cazul fraților Tate. Dovezi ale violenței fizice și exploatării la care au fost expuse victimele lui Tate se regăsesc în dosarul deschis de DIICOT împotriva fraților de origine britanică, scrie BBC. Rezumatul dosarului cazului, care conține sute de pagini de mărturii și stenograme, include o acuzație de violență sexuală despre care se spune că a lăsat o femeie cu răni la ochi și la sâni. Într-unul dintre mesajele vocale traduse de către procurori, frații Tate spun că „le vor tranforma în sclave„ pe victime. Cei doi frați neagă în continuare toate acuzațiile.

 

Frații Tate au fost acuzați official în luna iunie de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Aceștia sunt investigați împreună cu două romance care au luat parte la crimele celor doi frați: Georgiana Naghel și Luana Radu. Prezentat la tribunal pentru rechizitoriu, Andrew Tate a spus că „nu sunt primii bărbați înstăriți care au fost atacați pe nedrept” și că „așteaptă cu nerăbdare să fie găsiți nevinovați”, scrie BBC.

 

Tristan Tate: Nu vreau ca ele să aibă acces personal la conturile de OnlyFans

 

„Nu vreau ca ele să aibă access la parolele conturilor de OnlyFans. Le voi transforma în sclave! Le voi muncii ore întregi, ca pe sclavi. Minim 10 – 12 ore pe zi!” a spus Tristan Tate, fratele lui Andrew Tate, într-unul dintre mesajele traduse de către DIICOT.

Procurorii spun că accesul la banii rezultați din conturile victimelor de OnlyFans era controlat de către Georgiana Naghel, care este, de asemenea, acuzată în dosar. Conform probelor din dosar, aceasta le-ar fi plătit pe victime o anumită sumă de bani lunar, fără a dezvălui suma reală pe care acestea o produceau. Cât despre conținutul realizat pe platforma social TikTok, victimele îi acuză pe frații Tate că ar fi luat peste 50% din veniturile realizate, conform procurorilor. Dintre victimele care au dat declarații ca si martore, acestea acuză că uneori erau forțate să producă un conținut specific conform programului strict, în urma amenințărilor verbale și abuzului fizic. Probe din dosar fac referire la amenințări verbale de tipul „Îți voi sparge dinții!” și „Vei sfârși la morgă!”, amenințări făcute de Georgiana Naghel.

 

Andrew Tate, amenințând victima că „o va lăsa gravidă și închisă în casă!”

 

Una dintre victime, care îl acuză pe Andrew Tate de viol, a mărturisit că în timpul incidentului acesta „a plesnit-o peste față”. Aceasta mai spune, conform probelor dosarului, și că nu l-a putut respinge pe Tate, deoarece acesta o ținea de cap în timpul actului sexual, amenințând-o că „o va lăsa gravidă și închisă în casă!”. Potrivit probelor, victima „ar fi fost speriată și ar fi plâns, deoarece îl credea pe Tate în stare de orice”. Deși cei Tate și victima erau singuri în cameră, fără alți martori oculari, procurorii încearcă să încadreze mărturia drept validă, dat fiind istoricul abuziv al lui Tate.

 

Mașini rare, bijuterii și proprietăți imobiliare

 

În dosarul DIICOT, procurorii susțin că veniturile fraților Tate par să nu provină din activități legale. Începând cu anul 2018, aceștia au achiziționat mai multe proprietăți, cât și „15 dintre cele mai rare și scumpe mașini din lume”, bunuri a căror valoare este estimate a fi peste 3 milioane de lire sterline.

Abonamentele care oferă acces la grupurile online ale fraților Tate, ‘The War Room’ și ‘Hustler’s University’ par să le aducă fraților venituri de peste $5 milioane de dolari pe lună, conform procurorilor.

Oficialii DIICOT au declarat la începutul acestui an că vor continua să investigheze activitatea celor doi frați, cât și posibilitatea traficului de minori și spălării de bani. Până acum însă, niciun suspect nu a fost identificat. Procesul poate dura ani pentru a ajunge la un verdict.

Procurorii spun că explicațiile video ale lui Andrew Tate despre cum să recruteze, să controleze și să exploateze femei se potrivesc cu dovezile pe care le prezintă. Dar suporterii săi încă îi laudă disciplina și succesul financiar.