• Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, acuzat de mituirea martorilor în așa-numitul caz Bunga Bunga, a fost achitat de un tribunal din Milano.
  • Fostul prim-ministru a fost acuzat că a mituit martori într-un proces anterior privind celebrul scandal „bunga bunga” , în care a fost acuzat că a plătit pentru sex cu o fată de 17 ani.
  • Avocatul său, Federico Cecconi, a declarat că este încântat de verdict.

Un tribunal italian l-a achitat miercuri pe fostul premier Silvio Berlusconi într-un caz în care a fost acuzat că a plătit martori pentru a minți în legătură cu implicarea sa în prostituția minorilor, confrom Reuters și AFP.

Procurorii ceruseră ca Berlusconi să fie închis pentru șase ani pentru că a mituit 24 de invitați la petrecerile sale pentru a da mărturii false într-un proces anterior, în care a fost acuzat că a plătit pentru a face sex cu o dansatoare de 17 ani dintr-un club de noapte.

El a fost achitat în cazul de prostituție cu minori din cauza lipsei de dovezi că știa că plătește o minoră. Fostul lider a fost apoi acuzat pentru mituirea martorilor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Un caz divizat

Cazul de mituire a martorilor a fost împărțit între trei orașe – Siena, Roma și Milano – din cauza locului unde locuiau martorii.

Berlusconi a fost deja achitat în cazurile din Siena și Roma. Procurorii de acolo fac apel la această decizie.

Cazul din Milano este cel mai mediatizat dintre cele trei.

Berlusconi a recunoscut anterior că a dat bani oaspeților săi, dar a spus că era vorba de o compensație pentru daunele de reputație suferite de aceștia.

Căderea și revenirea lui Berlusconi

Cazul a aruncat multă vreme o umbră asupra carierei sale politice.

Supranumit partidele bunga bunga” , scandalul a dus la căderea sa politică și la sfârșitul celui de-al patrulea mandat de prim-ministru în 2011.

Partidul Forza Italia al lui Berlusconi – un actor-cheie în coaliția actualului prim-ministru Giorgia Meloni – a negat în mod constant acuzațiile. Potrivit partidului, Berlusconi a fost victima unei stratageme de ani de zile a magistraților pentru a pune capăt perioadei sale în politică.

De atunci, Berlusconi a fost reales în camera superioară a Italiei în 2022 cu peste 50% din voturi în septembrie, în orașul Monza, din nordul țării, unde deține și o echipă de fotbal.

Acest lucru a marcat o revenire semnificativă pentru el, deoarece a fost exclus din Senat în 2013 din cauza unei condamnări pentru fraudă fiscală provenită din afacerile sale media.