• Bob Dylan este acuzat că a abuzat sexual o fetiță de 12 ani în 1965.
  • Legendarul artist ar fi abuzat-o pe minoră timp de 6 săptămâni.
  • Procesul a fost intentat vineri seară, iar victima este o femeie care în prezent are 65 de ani.
  • Reprezentanții artistului spun că acuzațiile sunt false și vor fi contestate.

Legendarul Bob Dylan este acuzat că a abuzat sexual o minoră în anul 1965. Victima ar fi avut la acea vreme 12 ani, iar acum are 65 de ani. Ea este identificată prin iniţialele JC, scrie The Guardian

Acuzațiile asupra laureatului Nobel susțin că acesta i-a dat unei tinere de 12 ani alcool și droguri și a abuzat-o sexual de mai multe ori, pe când el avea doar 25 de ani. Femeia susţine că „timp de şase săptămâni“ Dylan a stabilit o conexiune emoţională cu ea, pentru ca în cele din urmă să o „abuzeze sexual de mai multe ori, în perioada aprilie-mai 1965“.

Avocaţii lui JC susţin că artistul s-a împrietenit cu fata „pentru a-i diminua inhibiţiile, cu scopul abuzului sexual“. În plus, acesta ar fi făcut uz de droguri, alcool şi ar fi recurs la ameninţări cu violenţa fizică, lăsându-i victimei „o cicatrice emoţională“, care „o afectează psihologic până în ziua de azi“, se arată în documentele depuse.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Abuzurile sexuale ar fi avut loc în apartamentul artistului din hotelul new-yorkez Chelsea, din Manhattan.

Procesul a fost demarat deja. Reprezentanții artistului spun că acuzațiile sunt complet false și că vor fi contracarate cu fermitate în instanță.