• Câinii trebuie să primească instrucțiuni, dar ei își folosesc nasul, simțurile.
  • Reprezentanții susțin că este întotdeauna bine să vadă cum comunică alte țări cu câinii, cum lucrează alte țări.
  • Câinii sunt uneori mai tari decât mașinăriile, susțin ofițerii NATO.

Cele mai simpatice, dar și pufoase asseturi ale Alianței Nord Altantice, câinii militari, se antrenează zilele acestea în Lituania. Câinii militari își testează văzul și mirosul pentru că ei sunt folosiți la găsirea explozibililor. Sunt indispensabili pentru noi, uneori sunt cruciali în misiuni, recunoaște Alianța.

Câinii trebuie să primească instrucțiuni, dar ei își folosesc nasul, simțurile și ar trebui să ne arate unde sunt explozivii. Reprezentanții susțin că este întotdeauna bine să vadă cum comunică alte țări cu câinii, cum lucrează alte țări, cum lucrează alți dresori cu câinii lor.

Este foarte, foarte important pentru mine. Suntem un sprijin pentru celelalte națiuni și pentru soldații tuturor națiunilor. Vrem să protejăm viața. Vrem să protejăm teritoriul, clădirile și așa mai departe. Ne jucăm împreună cu câinele și este foarte, foarte important să ne jucăm împreună, dresorul și câinii. Și după aceea, când găsește diferitele tipuri de explozibili, fiecare câine este foarte, foarte fericit pentru că după aceea, are șansa să se joace împreună cu dresorii”, a explicat căpitanul Pazstor, de la Armata Ungariei.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

La exercițiul militar de la granița cu Rusia participă zilele acestea peste 1.000 de militari din 11 state NATO. Câinii antrenați ai Alianței participă la operațiuni de poliție militară în multe state, dar și la operațiuni speciale. Câinii sunt uneori mai tari decât mașinăriile, susțin ofițerii NATO.

Citește și: