• Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată de Parchetul General
  • El este cercetat pentru abuz în serviciu și complicitate la uzurparea de calități oficiale, în legătură cu mandatul de senator al lui Cristian Marciu
  • Cristian Marciu a fost declarat incompatibil pentru că a făcut afaceri cu CJ Giurgiu, el fiind consilier județean.

Ministerul Public a anunțat că fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost trimis în judecată marți de procurorii de la Parchetul General pentru abuz în serviciu și complicitate la uzurparea de calități oficiale, în legătură cu mandatul de senator al lui Cristian Marciu. În același dosar, a fost trimis în judecată și Marciu.

Cristian Marciu a fost declarat incompatibil pentru că a făcut afaceri cu CJ Giurgiu, el fiind consilier județean. Acesta trebuia să piardă imediat orice funcție publică și să nu mai poată ocupa o altă, timp de 3 ani.

ANI a cerut Senatului să constate încetarea calității de senator al lui Cristian Marciu, pe vremea când Călin Popescu Tăriceanu era în funcția de președinte al Senatului.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Potrivit comunicatului Parchetului General, Călin Popescu Tăriceanu nu a constantat încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu și „nu a supus la vot Plenului Senatului a adoptarea unei hotărâri de vacantare a locului de senator în cauză, a cauzat vătămarea drepturilor persoanei care, în urma alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie 2016 a ocupat pe buletinul de vot pentru funcția de senator poziția următoare”.

„De asemenea, prin neîndeplinirea obligațiilor legale sus-menționate, l-a ajutat pe Cristian Manciu să folosească fără drept calitatea oficială de senator ce implică exercițiul autorității de stat, urmată de îndeplinirea actelor legate de această calitate”, se mai arată în comunicat.