• Alexandru Cumpănașu și Gheorghe Dincă au fost miercuri la Tribunalul Olt, pentru un nou termen în procesul în care este judecat Dincă.
  • Cumpănașu: „Audierea a durat peste o oră și jumătate”.
  • Alexandru Cumpănașu spune că Gheorghe Dincă „nu are nicio remușcare”.

Alexandru Cumpănașu a fost miercuri, 3 martie 2021, la Tribunalul Olt, acolo unde are loc un nou termen în procesul în care este judecat Gheorghe Dincă, relatează Gândul.

Deși în urma anchetei s-a arătat că rămășițele osoase din curtea lui Dincă aparțin Alexandrei Măceșeanu, anchetatorii demonstrând astfel că fata a fost omorâtă, Cumpănașu l-a întrebat pe Gheorghe Dincă unde este Alexandra.

„Am răbufnit, la un moment dat, și l-am întrebat <<Spune unde e>>. Doamna judecător a intervenit și a precizat că acesta a ales să spună la final.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

Și eu l-am apostrofat în acest dialog scurt, dacă fetele sunt în viață să spună acum, nu la finalul procesului. M-a întrebat de ce nu am căutat în Turcia. A avut o atitudine defensivă și la un moment dat chiar i-am spus doamnei judecător că intenționează să mă provoace prin atitudinea pe care o avea, dar mi-am păstrat calmul”, a spus Alexandru Cumpănașu.

Întrebat dacă i se pare că Gheorghe Dincă are vreo remușcare, Cumpănașu a spus că „Zero remușcări. Nu are nicio legătură. Și la fel și Risipițeanu. Nu, niciunul dintre ei nu are nicio remușcare”.

Alexandru Cumpănașu, despre Gheorghe Dincă

„Cred că Gheorghe Dincă este un tip lucid, după doi ani de arest preventiv, este lucid, calculat și cu un simț al orientării. În procesul de azi, stătatea la pândă astfel încât să arunce diverse lucruri nerezonabile, dar care să-i fie favorabile”, a declarat Cumpănașu.

Alexandru Cumpănașu: „Audierea a durat peste o oră și jumătate”

Întrebat de Gândul ce s-a întâmplat la termenul din cursul zilei de 3 martie 2021, Alexandru Cumpănașu a declarat următoarele: „În ceea ce mă privește, a fost o audiere lungă. Am explicat, atât cât am putut, același lucru pe care l-am spus și la Parchet. Vă spun o părere strict personală: mie mi se pare, spre deosebire de toți ceilalți care au mai comentat, că avem parte de o judecătoare de bună credință. A ascultat tot ce aveam de spus și nu a omis nimic.

Pe lângă declarația de la Parchet, pe care am reluat-o, au fost și alte întrebări legate de contextul dispariției Alexandrei și despre modul în care m-am implicat.

Au fost foarte multe întrebări. Audierea a durat, cred, peste o oră și jumătate”.