Captură istorică de droguri. Procurorii DIICOT au confiscat aproape o tonă şi jumătate de heroină. Valora 45 de milioane de euro

  • DIICOT a capturat o cantitate de droguri record pentru România: peste 1.400 de kilograme
  • Drogurile capturate valorează 45 de milioane de euro
  • Este a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani

DIICOT a capturat o cantitate de droguri record pentru România: peste 1.400 de kilograme în valoare de 45 milioane de euro, a anunţat DIICOT printr-un comunicat.

Drogurile au fost încărcate din Iran și aveau drept destinație țări din vestul Europei. Procurorii au capturat drogurile în portul Constanța, în urma unor percheziții.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul autorităților judiciare din Ungaria, Austria, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă și Franța, notează DIICOT.

În cadrul operaţiunii au participanţi şi reprezentanţi de la Departamentul de Combatare a Drogurilor (DEA) din cadrul ambasadei Statelor Unite.

„La data de 10.05.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat o percheziție a unor containere aflate în Portul Constanța, în urma căreia s-a reușit efectuarea unei capturi istorice de heroină, în România, respectiv 1.452 de kilograme, care au fost transportate, disimulate într-un container cu materiale de construcții, pe ruta Iran-România, cu destinația finală țările din vestul Europei. Este a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani”, se mai arată în comunicatul DIICOT.