• Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au menţinut pedeapsa de 3 ani cu suspendare din primă instanţă 
  • Carmen Dorobăţ nu are voie timp de 5 ani să predea într-o instituţie publică sau privată 
  • Carmen Dorobăț: „Am luat act de decizia justiției, sigur cu tristețe, dar cu aceeași sinceritate voi sta la dispoziția pacienților ca și până acum

Este una dintre cele mai puternice voci în lupta împotriva coronavirusului. Aproape zi de zi o vezi spunându-ţi  care este starea pacienţilor internaţi la Iaşi sau care sunt ultimele noutăţi privind această infecţie.

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi a fost condamnată vineri definitiv într-un dosar de  luare de mită. Magistraţii Curţii de Apel au păstrat condamnarea de 3 ani cu suspendare, din primă instanţă, însă i-au modificat pedeapsa complementară.

„Am luat act de decizia justiției, sigur cu tristețe, dar cu aceeași sinceritate voi sta la dispoziția pacienților ca și până acum, cu aceeași implicare în momentele acestea de pandemie”, ne-a spus Carmen Dorobăț.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Dacă în primă instanţă medicul nu avea voie nici să prea şi nici să deţină o funcţie publică, acum i-a fost interzis doar să predea într-o instituţie de învăţământ, fie ea privată  sau publică, timp de 5 ani.  

Soţul ei, Gheorghe Dorobăţ a fost condamnat şi el în primă instanţă, tot cu suspendare la 2 ani şi 3 luni de închisoare. Pedeapsa a fost menţinută. La fel şi el nu are voie să predea.

Lui Gheorghe Dorobăţ i se interizce şi exercitarea unei funcţii publice.  Cei doi soţi au fost condamnaţi pentru luare de mită, într-un dosar trimis în judecată de DNA Iaşi, în urma unui flagrant ce a avut loc la începutul anului 2015.