• Casa din Paris a unui moștenitor al imperiului de lux Louis Vuitton a fost jefuită în weekend, au declarat luni surse apropiate cazului, hoții luând ceasuri de lux, bijuterii și genți.
  • Benoit-Louis Vuitton, un descendent din a șasea generație a fondatorului casei de modă, locuiește în luxosul cartier al șaptelea al capitalei, lângă muzeul militar „Casa Invalizilor”.
  • Valoarea exactă a obiectelor furate este încă în curs de estimare.

Casa din Paris a unui moștenitor al imperiului de lux Louis Vuitton a fost jefuită în weekend, au declarat luni surse apropiate cazului, hoții luând ceasuri de lux, bijuterii și genți. Benoit-Louis Vuitton, un descendent din a șasea generație a fondatorului casei de modă, locuiește în luxosul cartier al șaptelea al capitalei, lângă muzeul militar „Casa Invalizilor”.

Valoarea exactă a obiectelor furate este încă în curs de estimare, dar este de cel puțin câteva sute de mii de euro, spun sursele. O anchetă este în desfășurare, a precizat procuratura din Paris, cazul fiind tratat de unitatea anti-bandă a capitalei.

Site-ul Actu17, care a publicat primul știrea, a estimat valoarea recompensei la câteva milioane de euro. Spargerea a avut loc în noaptea de duminică spre luni, când apartamentul era gol, a precizat site-ul, adăugând că unele dintre gențile furate erau „prototipuri de mare valoare”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Louis Vuitton, care și-a fondat casa de lux omonimă în 1854, fabricând cufere, a murit la vârsta de 70 de ani în 1892. În 1987, compania a fuzionat cu producătorul de șampanie Moet et Chandon și cu brandul de coniac Hennessy pentru a crea LVMH, care este acum cea mai mare companie de lux din lume, grupând 75 de mărci și având 175.000 de angajați.

Gențile Louis Vuitton, cu faimoasa monogramă „LV”, se numără printre cele mai prestigioase articole de modă din lume și sunt deseori copiate de contrafăcători. Săptămâna trecută, gențile Louis Vuitton contrafăcute s-au numărat printre produsele contrafăcute în valoare de aproape un milion de euro, descoperite de poliție în timpul unui raid la un magazin clandestin din apropiere de Paris. În septembrie, un grup de hoți înarmați a furat 300 de genți Louis Vuitton de la un subcontractant care lucra pentru companie, valoarea lor de vânzare estimată la câteva sute de mii de euro.