• Mai multe persoane din Iaşi şi Suceava sunt bănuite că racolau minore din România pentru practicarea prostituţiei în Italia.
  • Fetele erau obligate să împrumute bani de la membrii grupării pentru a trăi. Mai mult, proxeneţii le cereau dobânzi de peste 30%.

Procurorii DIICOT Iaşi şi poliţiştii au făcut, miercuri, cinci percheziţii în Iaşi şi Suceava, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de persoane şi trafic de minori.

Concomitent, în Italia, a fost efectuată o percheziţie domiciliară, în urma căreia a fost pus în executare un mandat de arestare preventivă emis de autorităţile judiciare italiene.

În perioada 2015 – 2019, mai multe persoane au acţionat pe linia traficului de persoane şi de minori, respectiv exploatarea unor tinere minore şi majore la practicarea prostituţiei, atât pe plan local, în municipiul Paşcani, cât şi pe teritoriul Italiei, în localitatea Bergamo.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Totodată, cele 20 de victime identificate erau obligate să împrumute bani de la membrii grupării pentru a-şi asigura traiul zilnic, sume pentru care aceştia le solicitau dobânzi de peste 30%.

Miercuri, în România, urmează să fie puse în aplicare cinci mandate de arestare europene şi un ordin de indisponibilizare.

Din anul 2019 şi până în prezent, în urma cercetărilor, au fost indisponibilizate bunuri şi imobile în valoare de peste 500.000 de euro.