• Sediul CNN din Atlanta a fost atacat vineri seara de manifestanți care au devenit violenți, spărgând geamurile de la intrare.
  • Protestele au izbucnit în cel puțin 20 de orașe americane. Manifestanții au ajuns și la Casa Albă, scrie CNN.
  • După cele întâmplate, soția polițistului acuzat de omor a cerut divorțul.
  • George Floyd a murit după ce polițistul l-a sugrumat cu piciorul.

Moartea unui bărbat de culoare, George Floyd a stârnit un val de proteste violente în cel puțin 20 de orașe americane, inclusiv New York, Washington și Los Angeles.

Din motive necunoscute, protestanții au atacat sediul CNN din Atlanta, spărgând geamurile de la intrare cu cărămizi.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Proteste violente sunt și în Dallas, unde poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva mulțimii care a blocat o intersecție, scrie CNN.

În Minneapolis, în schimb, deși au fost impuse restricții de circulație, poliția nu se vede nicăieri, protestatarii sunt pe străzi, aruncă cu petarde și dau foc, pe măsură ce se lasă seara, relatează un corespondent CNN de la fața locului.

După cele, întâmplate, soția polițistului acuzat de omor a cerut divorțul. Aceasta a transmis prin intermediul avocatului său că a fost profund marcată de moartea lui George Floyd.

Derek Chauvin a fost acuzat de crimă după ce a fost făcută publică o înregistrare în care se poate observa cum ofiţerul de poliţie îl imobilizează pe Floyd proptind genunchiul deasupra gâtului acestuia pentru nu mai puţin de opt minute şi jumătate, în timp ce Floyd cerea să fie lăsat în viaţă.