• Șoferii testaţi pozitiv la Drugtest nu li se întocmeşte dosar penal.
  • Intervalul în care nu se întocmește dosar penal este de 72 de ore.
  • Dacă testul de sânge este negativ, șoferul primește permisul înapoi.

Dacă ești depistat pozitiv la Drugtest nu ți se întocmeşte dosar penal. Și în acest caz este așteptat rezultatul testului de sânge care vine de la Medicina Legală.

Nu se întocmește un dosar penal dacă ești depistat pozitiv cu testul de droguri. Se face doar o testare penală care rămâne la poliție până când vine rezultatul din sânge de la instituțiile de medicină legală. Dacă în cazul șoferului depistat pozitiv rezultatul de la medicina legală este pozitiv în cele 72 de ore, atunci se întocmește dosarul penal pentru consum de substanțe cu efect halucinogen.

În caz contrar, dacă rezultatul de la INML este negativ, această testare penală se închide pe cale administrativă. Adică vine rezultatul negativ al probelor biologice emise de medicina legală și această testare presupune o propunere de clasare care este prevăzută și de Codul de Procedură Penală. Deci această testare se închide și persoana respectivă își primește permisul înapoi.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Începând cu 29 iunie până la începutul săptămânii trecute, au fost retrase 23 de permise doar în București. În cazul șoferilor care au fost depistați pozitiv cu testul de droguri, în cazul a trei dintre ei, care au afirmat că nu au folosit droguri, ci anumite medicamente, rezultatul de la medicina legală a fost negativ, astfel încât imediat ce a venit rezultatul negativ, acești șoferi au primit permisul înapoi.

De asemenea, un lucru important este acela că în momentul în care Poliția Rutieră primește buletinul de analiză toxicologică, se validează dreptul de a conduce în bazele de date ale Poliției Române, astfel încât, chiar dacă șoferul nu s-a prezentat la poliție pentru a-și ridica permisul de conducere, acesta este anunțat că poate conduce și se poate deplasa cu autoturismul să-și ia permisul de la Brigada Rutieră sau de la Poliția Rutieră, în cazul în care este vorba despre șoferi din alte localități în afara Bucureștiului.

Citește și