• Apelul se va întoarce probabil în instanță anul viitor.
  • Instanța poate menține condamnarea sau poate dispune un nou proces.
  • În februarie 2020, Weinstein a fost găsit vinovat de violarea unei foste actrițe și de agresarea sexuală a unei asistente de producție și a fost condamnat la 23 de ani de închisoare.

Cea mai înaltă instanţă a statului american New York a fost de acord să permită fostului producător de film Harvey Weinstein să facă apel la condamnarea sa pentru viol şi agresiune sexuală, potrivit CNN.

Şefa completului de judecată Janet DiFiore ,,a acordat permisiunea de a face apel” în data de 19 august, a scris instanţa într-o scrisoare datată luni care a fost trimisă avocaţilor lui Weinstein.

Scrisoarea nu a detaliat ce motive ar fi putut duce la această decizie.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

După cântărirea argumentelor aduse de avocaţii lui Weinstein şi de procurori, instanţa poate menţine condamnarea sau poate dispune un nou proces.

În iunie, o curte de apel inferioară menţinuse condamnarea, respingând argumentele conform cărora judecătorul de fond din Manhattan a comis mai multe erori care au afectat procesul.

Un complet de juraţi din Manhattan l-a găsit vinovat pe Weinstein de viol şi agresiune sexuală în februarie 2020, iar un judecător l-a condamnat ulterior la 23 ani de închisoare.