• Cei cinci ofițeri de poliție acuzați de crimă în urma bătăii fatale aplicate în ianuarie lui Tyre Nichols, un afro-american în vârstă de 29 de ani, au pledat vineri nevinovat.
  • Afro-americanul în vârstă de 29 de ani a fost bătut de cinci polițiști în Memphis, în ianuarie 2023.
  • Mama lui Tyre Nichols a fost prezentă în sala de judecată, la fel ca și avocatul său.

Polițiștii din Memphis puși sub acuzare pentru uciderea tânărului Tyre Nichols au pledat „nevinovat” în prima lor apariție la proces, realtează AP.

Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Demons Mills Jr., Emitt Martin III și Justin Smith au fost polițiștii implicați în arestarea și uciderea lui Tyre Nichols în 7 ianuarie. Ei au fost arestați și luați în custodie pe 26 ianuarie, după ce poliția din Memphis a evaluat imaginile de pe camerele de corp ale acestora.

AP

Cei cinci ofițeri de poliție au fost concediați de Departamentul de Poliție din Memphis la scurt timp după incident, în urma unei investigații interne. Moartea lui Nichols a declanșat noi proteste în SUA împotriva brutalității poliției, mai ales împotriva persoanelor de culoare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Judecătorul a confirmat pledoaria celor cinci față de acuzațiile de crimă, vătămare fizică agravată, răpire agravată, purtare nepotrivită și opresiune oficială.

,,Acest caz ne va lua mult timp. Vă cer să aveți răbdare și să ne purtăm civilizat cât timp se desfășoară” , a spus judecătorul.

La înfățișare a participat familia lui Nichols dar și cei cinci foști polițiști, alături de avocații lor.

,,Emoții puternice”

RowVaughn Wells, mama lui Nichols, a declarat: ,,Chiar aștept ca cineva să mă trezească” , a spus ea.

,,Dar știu, de asemenea, că asta nu se va întâmpla… Știu că fiul meu a murit. Știu că nu-l voi mai vedea niciodată. Dar trebuie să începem aceste demersuri chiar acum. Și vreau ca fiecare dintre acei ofițeri de poliție să poată să mă privească în față. Încă nu au făcut asta”.

Nichols, un băiat de culoare în vârstă de 29 de ani, a fost lovit în mod repetat cu pumnii și picioarele de către ofițerii acuzați în urma unui control în trafic și a unei scurte urmăriri pe jos pe 7 ianuarie.

Nichols a fost spitalizat după bătaie și a murit trei zile mai târziu.

Cazul foarte mediatizat este cel mai recent dintr-o serie de decese care au atras atenția la nivel inernațional asupra folosirii forței de către poliție împotriva persoanelor de culoare, în special a americanilor de culoare.