• Copiii dispăruți în urma accidentului de avion din jungla amazoniană au fost găsiți după mai bine de o lună.
  • La bordul avionului prăbușit au fost găsite corpurile a trei adulți, dar și cel al mamei copiilor.
  • Întreaga operațiune, numită ,,Hope”, i-a ținut pe columbieni cu „sufletul la gură”.

Președintele columbian, Gustavo Petro, a declarat vineri că autoritățile au găsit în viață cei patru copii pierduți în urma accidentului de avion din jungla amazoniană, de acum 40 de zile. Imediat după ce a fost semnalată pierderea avionului, oficialitățile au pornit căutările intense. Întreaga operațiune, numită ,,Hope”, i-a ținut pe columbieni „cu sufletul la gură”, scrie Insider.

Copiii erau singuri când au fost găsiți, conform autorităților. Președintele a spus că tinerii sunt un „exemplu de supraviețuire” și a prezis că experiența lor „va rămâne în istorie”. „Aceștia primesc acum îngrijiri medicale”, a declarat liderul columbian reporterilor.

Avionul Cessna, cu șase pasageri la bord, s-a prăbușit pe 1 mai, din cauza unei defecțiuni la motor. Avionul de mici dimensiuni a dispărut de pe radare la scurt timp și a fost începută o operațiune de căutare a supraviețuitorilor. Cei trei adulți au fost găsiți fără suflare în zonă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„O bucurie pentru toată ţara! Cei patru copii pierduţi în urmă cu 40 de zile în jungla columbiană au fost găsiţi în viaţă”, a scris el într-un mesaj pe Twitter, însoţit de o fotografie a militarilor şi indigenilor care participau la operaţiunea de găsire a celor patru fraţi.

„Da, copiii au fost găsiţi, dar am nevoie de un zbor sau de un elicopter pentru a merge să-i văd de urgenţă”, a declarat pentru AFP bunicul copiilor, Fidencio Valencia. Originari din grupul indigen Uitoto, copiii rătăceau singuri în junglă de la prăbuşirea avionului Cessna 206 la bordul căruia călătoreau împreună cu mama lor, pilotul şi o rudă.