Cel mai mare caz de viol din Franța: Un chirurg și-a violat nepoatele și a abuzat sexual alte 312 persoane, încă din 1986

Cel mai mare caz de viol din Franța: Un chirurg și-a violat nepoatele și a abuzat sexual alte 312 persoane, încă din 1986 Sursa Foto: Profimedia
  • Un chirurg pensionat din Franța este subiectul celui mai mare caz de pedofilie.
  • În prima parte a procesului este acuzat că a violat 4 copii.
  • Există posibilitatea unui al doilea proces: procurorii au descoperit în 2017 peste 300.000 de poze cu minori în casa sa, iar chirurgul a recunoscut că le-a violat și pe nepoatele sale.

Un chirurg pensionat din Franța a fost condamnat la 15 ani de închisoare în urma unui proces cu ușile închise, relatează France 24.

Fostul chirurg a fost acuzat că a violat și abuzat sexual 4 copii, în prima parte a celui mai mare caz de pedofilie din Franța.

Mai mult, Le Scouarnec riscă să fie subiectul unui al doilea proces care implică sute de cazuri de abuz sexual.

În urma unei investigații din 2017, procurorii au găsit în casa fostului chirurug peste 300.000 de poze cu minori în ipostaze indecente.

Printre victimele medicului se află și cele două nepoate ale lui Le Scouarnec. Fostul chirurg a spus despre nepoatele sale că odată cu violul „Le-a făcut mult bine”.

În timpul procesului, fostul chirurg nu a aruncat nici măcar o privire către victimele sale

Joel Le Scouarnec, în vârstă de 70 de ani, a rămas impasibil când s-a dat verdictul în cazul său, în cursul zilei de joi.

În timp ce i se citea sentința, fostul chirurg stătea cu mâinile încrucișate, fără ca măcar să arunce o privire către victimele care s-au îmbrățișat la auzul pedepsei, fiind copleșite de emoție.

Chirurgul va fi monitorizat și supervizat 3 ani după ce sentința i se va termina. Joel Le Scouarnec are la dispoziție 10 zile pentru a face apel.

Judecătoarea Isabelle Fachaux a spus că, în ciuda unei condamnări din 2005, când chirurgul a fost acuzat de pornografie infantilă, acesta a continuat să încalce legea, ajungând la o sentință mult mai lungă.

„Suntem foarte mulțumiți de sentința primită de fostul chirurg. Este una foarte corectă”, a spus Francesca Satta, avocatul unei victime care a depus plângere în 2017.

Ce mesaj a transmis fostul chirurg când a aflat sentința

„Nu cer iertare și nici compasiune, doar dreptul de a fi un om mai bun din nou”, a spus Joel Le Scouarnec.

Avocatul fostului chirurg a spus că „A explicat că regretă foarte mult ce a făcut, fără să fie nevoie neapărat să-și ceară scuze. Știe că faptele sale sunt de neiertat”.

Există posibilitatea unui al doilea proces

Fostul chirurg este unul foarte respectat în domeniul său și este tatăl a trei băieți.

Acum riscă să fie subiectul unui al doilea proces care implică sute de cazuri de viol și abuz sexual.

Le Scouarnec a fost condamnat în 2017 după ce o victimă a depus plângere: fiica de 6 ani a unui vecin.

Investigația a descoperit alte trei victime: două dintre nepoatele medicului și un pacient care avea doar 4 ani în 1993.

Nepoatele medicului au fost violate în perioada 1989 și 1999.

Procurorii spun că în urma unei percheziții la domiciului fostului chirurg au descoperit materiale care îl incriminează pentru abuz și viol: 312 victime, adulți și copii, care au suferit de pe urma lui Le Scouarnec, încă din 1986, când medicul lucra la spitale din centrul și vestul Franței.

Peste 300.000 de poze cu minori în ipostaze indecente

Poliția a găsit peste 300.000 de poze cu minori în ipostaze indecente, inclusiv pozele celor două nepoate.

Fostul chirurg a recunoscut că a abuzat cei patru minori, dar inițial a respins acuzațiile pentru viol.

În timpul procesului, Le Scouarnec a recunoscut că le-a violat pe cele două nepoate ale sale, care acum au 30, respectiv 35 de ani.

Avocatul a spus că declarația lui Le Scouarnec a fost șocantă: „Le-a făcut mult bine”.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!