• Cel puțin 13 polițiști sau angajați ai biroului procurorului general au fost uciși în Mexic
  • Crimele au avut loc într-o ambuscadă întinsă de o grupare criminală împotriva unui convoi al forțelor de ordine
  • Este unul din cele mai sângeroase atacuri din ultimul an și jumătate împotriva poliției mexicane

Cel puțin cinci poliţişti și opt angajaţi ai biroului procurorului general au fost uciși într-o ambuscadă întinsă de o grupare criminală în statul Mexico. Atacul, care pare a fi cel mai sângeros din ultimul an asupra poliției mexicane, a avut loc în timp ce convoiul desfășura activități împotriva grupărilor armate din zona Coatepec Harinas, scrie New York Times.  

Rodrigo Martínez Celis Wogau, ministrul Securității, a numit ambuscada „un afront pentru statul mexican“ și a promis că „va răspunde cu forță totală“.

„Condamnăm acest atac viclean și ne asumăm angajamentul că nu va rămâne nepedepsit. Ştim, deocamdată, că cinci poliţişti şi opt angajaţi ai biroului procurorului general au fost ucişi în acest atac laş“, au declarat autoritățile, care au prezicat că experții și procurorii se află la locul faptei pentru ridicarea cadavrelor.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Crimele de joi se adaugă celor 86 de polițiști care au fost uciși în total anul acesta.

La fel ca majoritatea crimelor din Mexic, cea mai mare parte din cazurile de polițiști uciși rămân nepedepsite, spun analiștii de securitate: „Senzația care a rămas este aceea că poți să ataci un om al legii fără consecințe. Dacă nu putem proteja viețile polițiștilor, cum le putem cere să le protejeze pe ale noastre?