• Cel puțin 22 de tineri și-au pierdut viața într-un local din Africa de Sud.
  • Cauza morții nu este cunoscută, dar autoritățile iau în calcul o posibilă îmbulzeală.
  • Este posibil ca printre victime să se numere și minori.

Autoritățile sud-africane investighează moartea a cel puțin 22 de tineri găsiți în interiorul unei taverne populare din orașul de coastă East London, au anunțat duminică oficiali din domeniul sănătății din provincie și președinția.

Radiodifuzorul de stat SABC a relatat că decesele au fost cauzate de o posibilă îmbulzeală, dar nu a oferit prea multe detalii, cauza exactă a morții rămânând necunoscută.

Cadavrele acestor tineri vor fi transportate la morgile de stat, unde se așteaptă ca rudele să ajute la identificarea victimelor, a declarat Siyanda Manana, purtător de cuvânt al departamentului provincial de sănătate din Eastern Cape.

Recomandări

CE E LIBERTATEA
OBAMA E CU HARRIS
KADÎROV SUSPECTĂ RUȘII
N-A MERS PT. ZELENSKI
MILTON LOVEȘTE FLORIDA
AI GRIJĂ CE-ȚI DOREȘTI

Ne vom apuca imediat de autopsii, astfel încât să putem cunoaște cauza probabilă a morții”, a declarat el pentru Reuters, în timp ce personalul medico-legal își continua activitatea la locul crimei – Taverna Enyobeni. „Este vorba de 22 de victime în acest moment”, a spus Manana, adăugând că testele toxicologice fac parte din examinare.

Medicii legiști nu au stabilit deocamdată cauza tragediei

Exprimându-și condoleanțele față de familiile afectate, președintele Cyril Ramaphosa a declarat că este îngrijorat de circumstanțele în care tinerilor, potențial sub 18 ani, li s-a permis să se adune la acest local. Ramaphosa a declarat că legea trebuie să își urmeze cursul odată ce investigațiile se vor încheia.

„Lansăm un apel către părinți să se asigure că copiii lor sunt în siguranță, și către comunitate să nu permită ca tineri să moară”, a declarat Bheki Cele, ministrul poliției naționale, în fața unei mulțimi numeroase din Scenery Park, în timpul unei vizite transmise în direct la televiziune. Localnicii au declarat că localul era un loc de întâlnire popular printre tineri, dar comunitatea dorește ca acesta să fie închis după tragedie.