• Mâine are loc procesul celor trei surori din Rusia. Ele riscă până la 20 de ani de închisoare.
  • Oamenii legii au stabilit că surorile și-au atacat tatăl în timp ce dormea, apoi au încercat să își provoace răni ca să pară că au fost atacate.
  • În mesajele text obținute de pe telefonul tatălui lor Facebook, acesta le-a amenințat cu moartea și le numea prostituate.

Cele trei surori din Rusia care și-au înjunghiat și bătut tatăl în somn până când a murit, vor fi judecate pentru crimă cu premeditare, iar procesul va începe mâine, scrie CNN.

Totul s-a întâmplat în iulie 2018, când trupul lui Mikhail Khachaturyan a fost găsit în scara unui bloc de apartamente din Moscova, cu zeci de răni în zona pieptului și gâtului provocate cu un cuțit.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Acum, anchetatorii au constatat că în acea zi, cu câteva ore înainte de moartea sa, tatăl fetelor a mers la o clinică unde urma un tratament psihiatric, iar când a ajuns acasă le-a pedepsit pentru apartamentul dezordonat. Acesta a aliniat fetele și le-a dat cu spray lacrimogen în față. Asta a fost noaptea în care surorile Khachaturyan, Krestina – 19 ani, Angelina – 18 ani și Maria – 17 ani, au decis să-și ucidă tatăl. L-au atacat cu un ciocan, cu un cuțit și cu același spray lacrimogen.

Totodată, oamenii legii au stabilit că surorile l-au atacat în timp ce dormea, apoi au încercat să își provoace răni ca să pară că au fost atacate. Potrivit rechizitoriului, a doua zi, acestea au fost arestate și și-au recunoscut fapta.

În mesajele text obținute de pe telefonul tatălui lor și care au fost publicate de Liptser pe Facebook, Mikhail Khachaturyan le-a amenințat cu moartea și abuzul sexual. „Te voi bate pentru tot, te voi omorî” spune bărbatul într-un sms din aprilie 2018. Într-un alt mesaj acesta le numește prostituate: „Sunteți prostituate și veți muri ca prostituate”.

Vara trecută, surorile au fost acuzate de crimă cu premeditare. Cea mai mica dintre ele care era minoră când s-a întamplat totul, va fi judecată separat. Acestea riscă până la 20 de închisoare. Inițial, procurorii luau în calcul legitima apărare, însă ulterior au revenit la acuzațiile inițiale.

 Activiștii pentru drepturile omului spun că surorile nu sunt infractoare, ci victime, pentru că nu aveau niciun mijloc de a obține ajutor și nimeni nu le-a protejat împotriva tatălui abuziv.