• Medicul chirug Gheorghe Neață a fost reținut pentru 24 de ore.
  • Neață a fost reținut sub acuzația de luare de mită în formă continuată.
  • Chirurgul spunea zilnic o rugăciune: „Doamne, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori”.

Medicul chirug Gheorghe Neață a fost reținut, în Târgu Jiu, pentru 24 de ore, sub acuzația de luare de mită în formă continuată. Neață ar fi refuzat să opereze dacă nu primea bani, indiferent de starea pacientului, potrivit Pandurul.ro.

Conform martorilor denunțători, chirurgul nu solicita o sumă anume, dar era nemulțumit dacă o considera că este prea mică.

„De pildă, în data de 11.06.2021, medicul N.G., după ce primeşte un plic cu bani de la un bărbat care părăseşte biroul, poartă cu voce tare următorul monolog: ‘… ce făcu… subţire de tot. 4… 5… 6…aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da… moşu, doar n-ai vrea moşu… moşu trăieşte… mă aşteptară 6… Mă aşteptară 6!’”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

„Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!”

În cazul medicului chirurg Gheorghe Neață sunt confirmate 13 cazuri de luare de mită. Procurorii au găsit în cabinetul său 71.000 de lei (euro, lire sterline și lei), o cantitate importantă de alcool, parfumuri, țigări și cafea.

Sursa citată precizează că medicul avea și un mic ritual: „Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulți, bine lui A…. ferește-mă de boală, ferește-mă de procurori”.

Procurorii mai spun că pe 09.06.2021, la ora 22:45, medicul N.G. era de gardă și i-a sunat telefonul, „iar din discuţia pe care o poartă rezultă că este chemat la o urgenţă. Acesta iese din birou şi la ora 23:00 revine în cabinet, unde poartă cu voce tare următorul monolog: ‘Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!’”.

Mai mult, Gheorghe Neață și-a trecut în declarația de avere depozite bancare de peste 1,4 milioane de lei.