• Cifrul criminalului Zodiac a fost rezolvat după 51 de ani
  • „Sper că vă distrați mult încercând să mă prindeți”, a transmis Zodiac
  • FBI a confirmat faptul că cifrul a fost rezolvat, dar acest lucru nu îi ajută pe anchetatori

După 51 de ani, cifrul criminalului în serie Zodiac a fost rezolvat de o echipă de experți, informează The Guardian. Criminalul, care încă nu a fost identificat, a terorizat comunitățile din nordul Californiei în anii ’60-’70.

„Sper că vă distrați mult încercând să mă prindeți”, este mesajul lui Zodiac, trimis publicației San Francisco Chronicle, în noiembrie 1969, sub forma unor simboluri și semne. „Nu mi-e frică de camera de gazare pentru că mă va trimite în paradis mai repede, deoarece acum am suficienți sclavi care să lucreze cu mine”, se arată în continuarea mesajului.

FBI a confirmat faptul că cifrul a fost rezolvat, dar acest lucru nu îi ajută pe anchetatori. Speranțele acestora erau legate de faptul că cifrul ar putea ascunde numele real al lui Zodiac.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

O echipă de cercetători din SUA, Australia și Belgia a reușit să rezolve codul, cunoscut ca „340 Chiper”, care face referire la numărul de caractere folosit.

„Toți ceilalți nu au nimic când ajung în paradis, așa că le este frică de moarte”, este o altă parte din mesaj.

Criminalul în serie Zodiac repetă tema sclavilor care îl așteaptă în paradis de mai multe ori pe parcursul mesajului.

Este pentru a doua oară când un cifru de-ale lui Zodiac este rezolvat. Primul a fost spart de un cuplu care locuia în San Francisco: „Îmi place să ucid pentru că mă distrez atât de tare”, a transmis Zodiac.

Oficial, criminalul în serie Zodiac a ucis 5 persoane în 1968 și 1969, deși acesta a susținut că este responsabil de moartea a 37 de oameni.

Zodiac ar fi un bărbat alb, care a început să contacteze ziarele și poliția în anii ’60, amenințând cu mai multe crime dacă mesajele codate nu-i vor fi publicate. Au fost 4 mesaje codate în total, iar în unul se crede că se află identitatea acestuia.