- Geographical a publicat un articol care expune cinci probleme majore ale mediului în 2024.
- Risipa alimentară, scăderea biodiversității sau distrugerea comunităților sunt probleme în 2024.
- Bogdan Țucmeanu: Fără înțelegerea problemei, este imposibil să găsești soluții reale.
Problemele globale care afectează mediul înconjurător nu au apărut ieri. Știi deja că situația
planetei este din ce în ce mai alarmantă, iar schimbările geopolitice din ultimii ani nu îmbunătățesc deloc lucrurile.
Un articol apărut în publicația Geographical vorbește despre 5 probleme majore de mediu
cu care lumea le confruntă în 2024. E vorba despre risipa globală, scăderea biodiversității sau ajutorul pentru comunitățile distruse.
„Din păcate, nu prea vedem schimbări. Atenția majorității va fi focusată pe tot ce înseamnă aspectele electorale, undeva la peste jumătate din populația planetei e, într-un fel sau altul în campanii electorale. Din păcate, nici veștile din celelalte părți nu sunt bune. Institutele de profil raportează cel puțin o creștere cu vreo 50% a conflictelor la nivel planetar. Deci, dacă ne gândim numai la efectele directe ale populației din zonele respective, peste 60 și ceva de milioane de persoane e, într-adevăr, o cifră tragică”, a explicat Bogdan Țucmeanu, activist de mediu, pentru Aleph News.
„Să ne gândim în primul rând la niște aspecte primordiale pe care toți simțim sau le resimțim. În primul rând, crearea de noi coridoare și protejarea coridoarelor de transfer de hrană la nivel planetar, fiindcă toată această industrie a alimentelor, pe lângă faptul că în sine ea consumă resursă, este generatoare de poluare mare, iar noi, țările mai dezvoltate avem și o rată abandon sau de distrugere a hranei foarte mare”, a adăugat Țucmeanu.
Citește și
- Topul celor mai scumpe orașe pentru chiriași. La coada clasamentului se află Ankara, capitala Turciei
- România traversează cel mai cald februarie din istorie. Temperaturile depășesc 15 grade Celsius
- Cât cheltuie un român pe produse bio? Răzvan Botea: „Este o piață în creștere. Cum spun și americanii, a crescut până în 2022, după care a avut o stagnare”