• Cinci români au încercat să iasă din țară folosind teste false pentru virusul SARS-COV-2
  • Cele cinci persoane au fost trimise în carantină
  • Persoanele sunt cercetate pentru uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată

Cinci români au încercat să iasă din țară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu folosind teste false pentru virusul SARS-COV-2. Cele cinci persoane au fost trimise în carantină.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Poliție de Frontieră Giurgiu, cinci cetățeni români au prezentat la vamă teste negative false pentru detecția infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Este vorba de trei bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 37 și 45 de ani, pasageri într-un autocar al unei firme de transport persoane.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând faptul că documentele în cauză nu au fost eliberate de către clinicile menționate”, arată ITFP Giurgiu.

Cele cinci persoane sunt cercetate pentru uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale. Totodată, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Giurgiu au dispus carantinarea persoanelor în cauză, pentru o perioada de 14 zile, la adresele declarate de către acestea.