• O familia din Florida a cărei casă a fost avariată de resturi provenite de la Stația Spațială Internațională dă în judecată NASA.
  • Familia Otero cere peste 80 000 de dolari de la NASA pentru a acoperi daune materiale și morale.
  • NASA a confirmat că resturile făceau parte din echipamentul eliberat din ISS în timpul unei operațiuni de pe Stația Spațială Internațională în 2021.

Cine a trimis nava în Spațiu să plătească. O familia din Florida a cărei casă a fost avariată de resturi provenite de la Stația Spațială Internațională dă în judecată NASA. Vor despăgubiri pentru incidentul petrecut la începutul acestui an.

Familia Otero cere peste 80 000 de dolari de la NASA pentru a acoperi daune materiale și morale. Avocatul lor vrea să stabilească un precedent pentru cazurile viitoare care implică daune provocate de resturi spațiale, scrie Forbes.

NASA a confirmat că resturile făceau parte din echipamentul eliberat din ISS în timpul unei operațiuni de pe Stația Spațială Internațională în 2021, despre care credeau că va arde la reintrarea în atmosfera terestră.

Recomandări

NETANYAHU ÎNTÂRZIE ACORDUL DE PACE
CUM TE PROTEJEZI DE CANICULĂ?
PSD ÎȘI ALEGE NOUA CONDUCERE
BIDEN NU RENUNȚĂ LA PREȘEDINȚIE
CODUL ROȘU DE CANICULĂ SE EXTINDE
CE PLAN ARE VIKTOR ORBAN?

Prin tratatul Space Liability Convention, Agenția ar fi răspunzătoare pentru daunele cauzate de deșeurile sale spațiale în alte țări. Totuși, experții juridici spun că legea e mai puțin clară atunci când resturile aterizează în interiorul granițelor SUA, ceea ce face ca această problemă să fie de natură juridică internă.

NASA are la dispoziție 6 luni pentru a răspunde la cererea familiei Otero. Dacă răspunsul nu este pe placul lor, familia poate intenta un proces federal împotriva agenției.

Citește și