• Coaliția nu a ajuns la un consens privind funcția de Avocat al Poporului.
  • PNL a sesizat comisiile juridice din parlament cu privire la activitatea lui Renate Weber.
  • După demiterea din Parlament, Coaliția va veni cu o propunere.
  • Propunerea UDMR este Gyula Fabian, profesor universitar la Babeș-Bolyai.

Coaliția nu a ajuns la un numitor comun privind funcția Avocatul Poporului. UDMR este deja la a doua propunere: profesorul Gyula Fabian de la Universitatea Babeș-Bolyai. Au trecut trei luni de la anunțarea intenției de schimbare a Renatei Weber.

Ludovic Orban anunța pe 16 februarie că a sesizat comisiile juridice din Parlament, cu privire la activitatea Avocatului Poporului.

De atunci, comisiile nu au ajuns la nicio concluzie. Renate Weber a fost contestată de PNL pentru sesizarile pe actele normative emise de guvern în perioada stării de urgență și stării de alertă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților: „Trebuie finalizată procedura de demitere a Avocatului Poporului. Nu am luat încă o decizie. Și noi avem o propunere. Dacă USR-PLUS vine cu o propunere, vom decide. Noi trebuie să convenim și vedeți că nu sunt propuși oameni politici, sunt propuși specialiști în drept, oameni cu experiență vastă. Ne interesează să punem un Avocat al Poporului care să fie al poporului nu avocatul Puterii”.