• Comisia Europeană a dat în judecată compania AstraZeneca din cauză că nu și-a respectat livrările anunțate și stabilite în contract
  • Anunțul a fost făcut de comisarul european pentru sănătate pe Twitter
  • „Fiecare doză de vaccin contează, fiecare doză de vaccin salvează vieți”, a mai scris comisarul european

Comisia Europeană a dat în judecată compania AstraZeneca din cauză că nu și-a respectat livrările anunțate și stabilite în contract.

Procedurile legale împotriva AstraZeneca vor începe la sfârșitul acestei săptămâni. AstraZeneca va livra aproximativ 70 de milioane de doze, în loc de 300 de milioane, cât era prevăzut în contract.

Anunțul a fost făcut de comisarul european pentru sănătate pe Twitter. Stella Kyriakides a anunțat că „prioritatea UE este să asigure că livrările de vaccinuri sunt conform programului pentru a proteja sănătatea cetățenilor europeni”.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„Fiecare doză de vaccin contează, fiecare doză de vaccin salvează vieți”, a mai scris comisarul european. Până la sfârşitul primului trimestru, compania a livrat 30 de milioane de doze către ţările UE, în loc de 100 de milioane, câte ar fi fost stabilite în contract. Campaniile de vaccinare din multe țări europene au fost întârziate de AstraZeneca.

Acum AstraZeneca a spus că va livra aproximativ 70 de milioane de doze până la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al anului, când ar fi trebuit să livreze toate cele 300 de milioane de doze garantate în contractul UE. Toate cele 27 de state membre ale UE susțin această decizie.

Unii termeni din contract nu au fost respectați, iar compania nu a fost în stare să adopte o strategie sigură pentru a asigura livrarea dozelor la timp. Vrem să ne asigurăm că există o livrare rapidă a unui număr suficient de doze la care au dreptul cetățenii europeni și care au fost promise în baza contractului”, a spus un purtător de cuvânt al UE, conform Reuters.