Compania lui Donald Trump este anchetată penal. Procurorii din New York și Manhattan lucrează împreună la caz

Donald Trump, în război cu liga de baseball. Motivul supărării fostului președinte al Americii Profimedia
  • Procurorul general din New York a schimbat încadrarea anchetei companiei lui Donald Trump de la civil la penal
  • Compania fostului președinte ar fi „umflat” valorile proprietăților pentru a asigura împrumuturi și a obține beneficii economice și fiscale
  • Trump susține că această anchetă este motivată politic

Procurorul general din New York a schimbat încadrarea anchetei companiei lui Donald Trump de la civil la penal, informează Reuters.

Letitia James, procurorul general din New York, a investigat dacă Organizația Trump poate fi pusă sub acuzare pentru fals în acte. Compania fostului președinte ar fi „umflat” valorile proprietăților pentru a asigura împrumuturi și a obține beneficii economice și fiscale.

„Am informat Organizația Trump că investigația noastră nu mai este de natură civilă. Acum anchetăm penal Organizația Trump, împreună cu procurorul districtului Manhattan”, a declarat Fabien Levy, purtătorul de cuvânt al biroului procurorului general, într-un comunicat.

Compania fostului președinte nu a comentat încă, dar Trump a spus că această anchetă este una motivată politic, Letitia James având o orientare politică democrată.

Cyrus Vance, procurorul districtului Manhattan, ar fi început ancheta în 2016, la scurt timp înainte de alegeri, atunci când fostul avocat al lui Donald Trump ar fi plătit două femei pentru a nu vorbi despre o posibilă escapadă cu Trump. De atunci, Cyrus Vance investighează compania fostului președinte pentru orice posibilă abatere de la lege.