• Companiile aeriene vor plăti 3.500 de dolari pentru fiecare persoană nevaccinată.
  • Aceeași amendă se aplică și pentru călătorii care nu au completat un formular înainte de îmbarcare.

Ghana a declarat că va amenda companiile aeriene cu 3.500 de dolari pentru fiecare pasager care sosește pe aeroportul internațional din capitală fără a fi complet vaccinat împotriva COVID-19. Conform noilor măsuri care intră în vigoare miercuri, transportatorii aerieni vor fi penalizați cu aceeași sumă pentru călătorii care nu au completat un formular de declarație de sănătate înainte de a se îmbarca în zborul lor spre Aeroportul Internațional Kotoka din Accra.

În timp ce ghanezii care sosesc cu avionul fără a îndeplini această cerință vor putea intra în țară și vor fi supuși unei carantine de 14 zile, străinilor li se poate refuza intrarea, a declarat autoritatea aeroportuară. Măsurile acestea sunt doar cel mai recente luate de Ghana, care a introdus unele dintre cele mai stricte restricții legate de coronavirus din Africa de Vest.

Noile sancțiuni vin la o zi după ce țara a început să ceară tuturor pasagerilor cu vârste de peste 18 ani să prezinte dovada unei vaccinări complete împotriva COVID-19, afirmând că aproximativ 60% din totalul cazurilor noi înregistrate în țară au provenit de la aeroport într-o perioadă recentă de două săptămâni.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE