O tânără din SUA a fost condamnată la patru zile de închisoare şi o mie de dolari amendă pentru că s-a apropiat prea mult de o ursoaică şi de puii ei, în Parcul Naţional Yellowstone, scrie Le Figaro.

Tânăra de 25 de ani se afla la Roaring Mountain când au sosit ursoaica şi cei trei pui. Pe măsură ce turiştii prezenţi în zonă s-au întors din drum şi s-au urcat în vehiculele lor, aşa cum li s-a recomandat, Samantha Dehring a continuat să facă poze animalului, iar ursoaica a fugărit-o câţiva metri, în încercarea de a o îndepărta de pui.

„Viaţa sălbatică din Parcul Naţional Yellowstone este cu adevărat sălbatică. Parcul nu este o grădină zoologică unde animalele pot fi observate în siguranţă, de cealaltă parte a unui gard. Abordarea unui urs grizzly cu pui este categoric o prostie. În acest caz, doar întâmplarea face că Dehring este un acuzat şi nu un turist mutilat”, a precizat procurorul Bob Murray. 

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Regulamentul parcului prevede că este interzisă apropierea la o distanţă mai mică de 23 de metri de animale mari (bizoni, elani, elani etc.) şi de 91 de metri de urşi şi lupi.