Condamnări în dosarul finanţării echipei Ceahlăul Piatra Neamţ. Pedepsele sunt cu suspendare

ceahlaul Mediafax Foto
  • Vasile Pruteanu şi Ana Monda au fost condamnaţi în dosarul finanţării echipei Ceahlăul Piatra Neamţ
  • Ei au fost judecaţi pentru abuz în serviciu în formă calificată
  • Pedepsele sunt cu suspendare, iar decizia nu este definitivă

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Vasile Pruteanu, și fostul viceprimar al orașului Piatra Neamț, Ana Monda, au fost condamnați în dosarul finanțării echipei Ceahlăul Piatra Neamț. În același dosar au mai primit pedepse trei funcționari. Toate pedepsele sunt cu suspendare.

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Vasile Pruteanu, și fostul viceprimar al orașului Piatra Neamț, Ana Monda, au fost condamnați la închisoare în dosarul finanțării echipei FC Ceahlăul Piatra Neamț. În același dosar au mai primit pedepse trei funcționari de la Primărie și Consiliul Județean.

Ei au fost judecați pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată și au primit pedepse cuprinse între doi ani şi şase luni și trei ani de închisoare.

Consiliul Județean Neamț și Consiliul Local Piatra Neamț s-au constituit părți civile în procesul penal cu sumele de 5.416.097,62 lei respectiv 5.495.000 lei. Instanța a decis recuperarea sumelor de la persoanele condamnate. Toate condamnările sunt cu suspendare, iar decizia Tribunalului Neamț nu este definitivă.