• Condamnaţii la muncă în folosul comunităţii sunt repartizaţi în funcţie de abilităţi
  • Un medic poate fi condamnat să consulte bătrânii dintr-un cămin
  • Hoţii de lemne sunt obligaţi să planteze puieţi

Munca e brățară de aur. Și, pentru cei care au călcat strâmb, poate să înlocuiască gratiile de fier. Condamnații fac muncă în folosul comunității fix în meseria pe care o cunosc. De exemplu, un frizer a fost condamnat de un judecător să tundă toți copiii și bătrânii din căminele și orfelinatele din orășelul lui.

Un electrician condamnat pentru furt de curent a refăcut toată instalaţia din comuna sa şi a montat aparate de aer condiţionat.
Iar niște hoți de lemne au fost obligați să planteze puieți chiar în pădurea pe care au defrișat-o.

Adriana Popescu, director Direcţia Naţională de Probaţiune: „Poate face de la activităţi de curăţenie la alte tipuri de activităţi. De exemplu, sprijin medical persoanelor dintr-un centru de persoane vârstnice. (…) Dacă o persoană este medic, poate să ofere şi servicii medicale, dacă nu are interzis acest drept printr-o hotărâre. Atât cât are competenţă legală, poate să facă.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

O persoană poate presta între 100 şi 300 de ore de muncă în folosul comunităţii. Munca poate fi prestată doar cu acordul inculpatului. Cine nu se supune deciziei judecătorului poate fi închis.