UPDATE: CCR a admis sesizarea Guvernului în conflictul cu Parlamentul

​​Curtea Constituțională a României (CCR) a admis sesizarea Guvernului în cazul moțiunii USR-PLUS și AUR, au spus surse din cadrul CCR pentru Aleph News.

CCR a constatat, în unanimitate, conflictul, dar Curtea a stabilit că moțiunea nu e invalidă.

CCR a decis că Parlamentul urmează să dezbată și să voteze moțiunea de cenzură a USR-PLUS-AUR.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

ȘTIRE INIȚIALĂ

Conflictul dintre Guvern şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură este judecat de Curtea Constituţională a României (CCR), marţi, la trei zile după Congresul PNL, în care a fost ales preşedinte premierul în funcţie, Florin Cîţu.

Conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, sesizat de Guvern privind modul în care Parlamentul a declanşat moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR împotriva Cabinetului Florin Cîţu este judecat, marţi, de CCR.

Guvernul a acuzat că nu au fost respectate procedurile în privinţa semnăturilor şi a înştiinţării Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

Guvernul a cerut CCR să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului.

Executivul a cerut CCR să constate că, atât sub aspectul condiţiilor de validitate pentru iniţierea moţiunii de cenzură, cât şi sub cel al obligaţiei comunicării acesteia către Guvern la data depunerii împiedică continuarea derulării procedurii parlamentare prin trecerea la etapele prezentării şi dezbaterii moţiunii de cenzură.