• S-au estimat aproximativ 1.000 de persoane la protestele din Capitală.
  • La protest au fost comise fapte de ultraj, distrugere și furt calificat.
  • Nicușor Dan face un apel la solidaritate și susține doar protestele făcute pașnic.

Protestele de aseară ce au avut loc în centrul Capitalei s-au terminat cu o intervenție a forțelor de ordine.
Spre finalul manifestărilor, un grup de circa 300 de oameni a devenit violent. Demonstranții au început să arunce cu pietre în forțele de ordine și să strice lucrurile din jur.

„Vorbim despre vitrine, despre tonomate de alimente, vorbim despre mobilier stradal, staţiilor de autobuz dar şi geamuri ale mijloacelor de transport”, a declarat Bogdan Belechet, comisar-șef DGPMB.

În urma intervenției, 10 jandarmi au fost răniți iar 3 dintre ei au fost trimiși la spital însă fără să acuze probleme grave. Momentan au fost identificate 188 de persoane care au și fost duse la audieri. De asemenea, au fost date amenzi de 200.000 de lei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Nicușor Dan: „Pe măsură ce vaccinarea evoluează, probabil că vom fi mult mai bine în două luni”

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a apreciat intervenția forțelor de ordine și a transmis un mesaj categoric protestatarilor: „Nu vom renunţa la aceste măsuri, pentru că aceste măsuri sunt menite să ne protejeze pe noi. Acţiunea a două mii de oameni care nu înţeleg importanţa acestor măsuri, nu ne vor determina să le anulăm”.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei face un apel la solidaritate. „Evident că oricine are dreptul să-ți expună opinia în democrație. Înțeleg că este greu pentru toată lumea după un an de restricții. Pe măsură ce vaccinarea evoluează, probabil că vom fi mult mai bine în două luni”, a declarat Nicușor Dan pentru Mediafax.

În cadrul unui interviu acordat pentru Mediafax, primarul general a cerut protestatarilor anti-restricții să ia în considerare faptul că sistemul sanitar trece printr-o perioadă foarte grea. Mai mult, Nicușor Dan spune că nu are nici o problemă cu protestele, atât timp cât ele se desfășoară fără violențe.