• Trei percheziţii au avut loc, miercuri, la sediile a trei firme
  • Firmele sunt urmărite penal pentru executare fără autorizaţie sau desfiinţare de lucrări în Parcul Regele Mihai – Herăstrău
  • Parcul Regele Mihai I Herăstrau este monument istoric

Trei percheziții au avut loc, miercuri, la sediul a trei societăți comerciale. Procurorii au suspiciunea că acestea au demolat și mai apoi au început să construiască mai multe clădiri în Parcul Regele Mihai I Herăstrău, fără a avea, însă, autorizație.

În perioada martie 2020 – prezent au fost executate lucrări de desfiinţare şi de construire fără autorizaţie la imobilul situat în parcul Regele Mihai – Herăstrău din municipiul Bucureşti, Şoseaua Nordului nr. 1 Sector 1, compus din teren în suprafaţă totală de 4.829 metri pătraţi şi patru construcţii”, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Lucrările, care au constat în desfiinţarea unor corpuri de clădiri şi executarea unor alte construcţii, au fost efectuate de o societate comercială cu obiect principal de activitate executarea lucrărilor de construcţii, la instigarea unor alte două societăţi comerciale.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Terenul şi cele patru construcţii au făcut obiectul unor contracte de închiriere şi de asociere în participaţiune încheiate între Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi cele două societăţi comerciale anterior menţionate în scopul desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică şi se află într-o zonă protejată construit cu grad de protecţie maxim, în care se protejează valorile arhitectural-urbanistice, istorice şi de mediu natural”, conform sursei citate.