Contabilul unei biserici din centrul Capitalei, suspectat că furat 800.000 de lei din fondurile lăcașului de cult

Contabilul unei biserici din centrul Capitalei, suspectat că furat 800.000 de lei din fondurile lăcașului de cult Sursa: Mediafax Foto
  • Delapidarea ar fi avut loc pe parcursul a doi ani
  • Două persoane vor fi audiate de Poliție în acest caz
  • Polițiștii și procurorii fac percheziții

Contabilul de la Biserica Evanghelică din Capitală este suspectat că a furat 800.000 de lei din fondurile lăcașului de cult. Delapidarea ar fi avut loc pe parcursul a doi ani, iar poliția face percheziții în acest caz.

Două persoane urmează să fie audiate în acest dosar, anunță, miercuri, Poliția Capitalei.

„Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București , sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare un mandat de percheziție domiciliară în București și două mandate de aducere într-un dosar privind fapte de delapidare”, potrivit Poliției Capitalei.

Surse din cadru Poliției au precizat, pentru Aleph News, că este vorba despre Biserica Evanghelică din Capitală.

Din datele și probele adunate de oamenii legii, a rezultate că în perioada aprilie 2018- noiembrie 2020, un barbat, in calitate de contabil al unui cult bisericesc ar fi luat din casieria instituției suma de 800.000 lei.

„Audierile se desfășoară la sediul Serviciului Investigarea Criminalității Economice a Sectorului 1. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, potriv