Contractul lui Adrian Ionel cu Unifarm a fost suspendat. Reacția fostului director

Contractul lui Adrian Ionel cu Unifarm a fost suspendat. Reacția fostului director
  • Contractul de director general al lui Adrian Ionel în cadrul Unifarm a fost suspendat, după ce acesta a ajuns în atenţia procurorilor DNA
  • Membrii Consiliului de Administraţie al companiei de stat au aprobat măsura şi l-au numit director interimar pe Ionuţ Ionescu
  • „Nu am solicitat vreo sumă de bani în legătură cu vreun import de măşti, combinezoane sau alte echipamente”, se apără Adrian Ionel

Miercuri, membrii Consiliului de Administraţie al Unifarm au aprobat suspendarea contractului de director general al lui Adrian Ionel, aflat din 2012 la conducerea companiei de stat care colaborează în mod direct cu Ministerul Sănătăţii. 

Adrian Ionel a transmis un mesaj prin intermediul avocaţilor săi. Spune că în cadrul achiziţiei de măşti şi combinezoane, aflată în atenţia procurorilor DNA, nu a făcut decât să urmărească „rapiditatea livrării, decenţa produsului şi calitatea preţului, toate acestea raportate la nevoile interne imediate şi la contextul internaţional”

„Nu am solicitat în nicio împrejurare, niciunei persoane, vreo sumă de bani sau alte beneficii, pentru mine sau pentru altcineva, în legătură cu vreun import de măşti, combinezoane sau alte echipamente şi nu am determinat sau ajutat vreo persoană să săvârşească o infracţiune”, scrie în mesajul transmis de fostul director şi administrator al Unifarm. 

Marţi, DNA a anunţat că a început urmărirea penală şi a luat măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, în cazul lui Adrian Ionel, acesta fiind bănuit că a cerut unui intermediar suma de 760.000 de euro. Pe perioada controlului judiciar, Adrian Ionel are mai multe interdicţii, iar una dintre acestea era oricum cea de a-şi exercita funcţia de director general şi membru în Consiliul de Administraţie al Unifarm. 

Cine e noul director interimar

Noul director interimar al societăţii, pentru următoarele cel mult patru luni, este Ionuţ Ionescu. Potrivit CV-ului său, el face parte din Consiliul de Administraţie al companiei din octombrie 2017 şi are mandat de administrator până în octombrie 2021. Ionuţ Cornel Ionescu, pe numele său întreg, va împlini 43 de ani la finalul lunii august şi este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice. Din 2007 până în 2009 a fost manager al Spitalului Clinic C.F. Constanţa, pentru ca în următorii doi ani să fie director financiar contabil al aceluiaşi spital.