• Lucian Bode: „Controalele de la Onești nu s-au terminat. Vor mai fi și altele
  • Lucian Bode: „Din punctul meu de vedere, astăzi, e nevoie mai mult decât oricând, să vedem la rece care sunt disfuncționalitățile din sistem și să luăm măsuri”
  • Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti, judeţul Bacău, au fost omorâţi, pe 1 martie, de fostul proprietar

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat, luni, că vor mai fi controale în cazul tragediei de la Onești, pentru a vedea, pe lângă ceea ce s-a întâmplat în 1 Martie, dacă polițiștii din Bacău cunosc și aplică procedurile legale.

Lucian Bode a declarat, luni, referitor la cazul „Onești” dacă este mulțumit de raportul întocmit după tragedia de la Onești, unde doi muncitori au fost sechestrați și uciși de un fostul proprietar al apartamentului unde lucrau victimele.

„Ați fost martori la prezentarea raportului final săptămâna trecută. Din punctul meu de vedere, astăzi, e nevoie mai mult decât oricând, să vedem la rece care sunt disfuncționalitățile din sistem și să luăm măsuri. Cu siguranță despre cazul Onești vom mai discuta, cu siguranță pe ceea ce s-a întâmplat acolo vor fi și alte anchete”, a spus Lucian Bode.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Este, evident, o anchetă penală în derulare, dar noi ne vom continua verificările pentru că raportul prezentat public a vizat cu precădere incidentul, tragedia de la Onești, din 1 martie. Noi trebuie să vedem, în afară de ce s-a întâmplat acolo, cum funcționează sau dacă erau cunoscute, dacă erau respectate procedurile, deci veți vedea și alte controale, alte verificări și concluzii și măsuri pe subiectul Onești”, a adăugat Lucian Bode.

Întrebat de jurnaliști dacă ar fi putut fi salvați cei doi muncitori, ministrul de Interne a spus că și-ar fi dorit acest lucru.

„Eu acest lucru mi l-aș fi dorit și v-am mai spus public: nu este o supărare mai mare pentru un ministru al Afacerilor Interne decât să vadă că salvatorii trimiși acolo să salveze viața oamenilor nu au reușit acest lucru”, a mai spus Bode.

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti, judeţul Bacău, au fost omorâţi, pe 1 martie, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc şi altul la spitalul din Oneşti. Poliţiştii au intervenit în forţă şi au tras mai multe focuri de armă, iar agresorul a ajuns şi el la spital cu multiple plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen.