• Alți doi suspecți, care sunt români, au fost, de asemenea, reținuți.
  • Vineri, agenția de combatere a crimei organizate din România a confirmat că toți cei patru vor fi reținuți timp de 30 de zile.
  • Un judecător a prelungit perioada inițială de detenție pentru a le permite să investigheze.

Contul de Twitter al lui Andrew Tate a fost folosit pentru a protesta împotriva nevinovăției influencerului, după ce acesta a fost arestat sub suspiciunea de trafic de persoane.

Contul lui Tate, care este urmărit de peste patru milioane de persoane, a scris sâmbătă pe Twitter: Dumnezeu este de partea noastră, așa că Matrix nu va câștiga”. Aceasta vine după ce controversatul influencer de social media self-help”, care se autointitulează regele masculinității toxice”, a fost arestat în România împreună cu fratele său Tristan, fiind suspectat de trafic de persoane, viol și formarea unui grup de crimă organizată.

Alți doi suspecți, care sunt români, au fost, de asemenea, reținuți. Vineri, agenția de combatere a crimei organizate din România a confirmat că toți cei patru vor fi reținuți timp de 30 de zile, după ce un judecător a prelungit perioada inițială de detenție pentru a le permite să investigheze.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

În pofida detenției lui Tate, contul său de Twitter a rămas activ, inclusiv împărtășind mai multe tweet-uri care fac referire la The Matrix”. Filmul SF din 1999 îi vede pe oameni luptând împotriva agenților din interiorul unei realități simulate folosite pentru a prinde oamenii în capcană și a le consuma energia.

La sfârșitul primului film, protagonistul are de ales între o pastilă roșie, care îl va trezi din Matrix, și o pastilă albastră, care îl va lăsa în ignoranța fericită a existenței acestuia.

În ultimii ani, filmul a fost adoptat de adepții teoriei conspirației și de persoane care se autointitulează self-help”, precum Tate, pentru a-și încuraja adepții să încerce să se elibereze de constrângerile societății – așa-numita opțiune pilula roșie”. Referința lui Tate la Matrix a părut să fie ironizată de proprietarul Twitter, Elon Musk, care a împărtășit propriul său Tweet făcând referire la film.

Împărtășind o imagine cu chipul protagonistului filmului, Neo”, și un citat, Musk a scris pe Twitter: Ce-ar fi dacă ți-aș spune că singura modalitate de a scăpa din Matrix este să deprinzi tot ceea ce ai învățat și să îți reconstruiești întregul sistem de credințe pe baza gândirii și analizei critice”.